2011-06-30 18:15:20• hírek • Kocsis Zoltán

Szabadulunk a kazánházaktól

A Szatmárnémeti Városi Tanács nem kevesebb, mint harminc pontban határozott a csütörtöki rendes havi ülésén, amelyen döntés született többek között két kazánház sorsáról, valamint a közművesítési munkák folytatásáról is.

A tanácsosok egyhangúlag döntöttek arról, hogy a város lemond két üresen tátongó épületéről, amelyek korábban kazánházakként funkcionáltak. Pontosabban nem a tulajdonjogról mond le, hanem ingyen rendelkezésére bocsátja a két érdeklődőnek.

Ennek következtében a Soarelui negyedben található egykori kazánházban szociális intézményt működtet majd az Új Remény Szövetség, míg az Avantului utcán található ingatlant a „Jézus a világ színe" pünkösdi-karizmatikus mozgalom imaházaként fog szolgálni. Szintén támogatást kap majd a FARA Románia Humanitárius Alapítvány.

Döntés született továbbá a város közműhálózatának bővítéséről is. Ennek következtében a Szőke Mocsár valamint a Dorobantilor, a Livada, a Masinistilor és a Locomotivei utcákba bővítik a vízhálózatot, utóbbi kettőben pedig a kanalizálást is.

Szintén elfogadtatott az a tervezet, mely szerint a hőszigetelt és újrafestett tömbházak esetében a földszinten lévő kereskedelmi egységek (amennyiben vannak) saját költségükön kénytelelen legyenek a saját falaikat is felújítani. Az eddigi szabályozás ugyanis csak a lakásokat illetve a lakókat érintette, így előfordulhatott, hogy a kereskedelmi egység tulajdonosai megtagadhatták hozzájárulásukat a tömbház külső renoválásában, amely végső soron a város képét is befolyásolja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: